Yhdeksän vuoden rahoitustiedot seuratoiminnan kehittämistuesta koottu Likesin Seuratuki-Virveliin

Opetus- ja kulttuuriministeriön vuosittain jakamaa seuratoiminnan kehittämistukea on myönnetty vuosien 2012–2020 aikana yhteensä 32,4 miljoonaa euroa. Yhdeksän vuoden rahoitustiedot on nyt koottu Likesin Seuratuki-Virveliin.

Opetus- ja kulttuuriministeriön vuosittain jakamaa seuratoiminnan kehittämistukea on myönnetty vuosien 2012–2020 aikana yli 3 300 hankkeelle ja 1 500 urheilu- ja liikuntaseuralle yhteensä 32,4 miljoonaa euroa. Keskimäärin yhdelle hankkeelle tukea on myönnetty 9 800 euroa. Hankkeilta edellytetään vähintään 25 prosentin omarahoitusosuutta.

Seuratukea myönnetään eniten suurten kaupunkien seuroille. Helsinkiläisille, jyväskyläläisille ja turkulaisille seuroille on myönnetty yhteensä yli 6,2 miljoonaa euroa seuratukea yhdeksän vuoden aikana. Lajeittain tarkasteltuna tukea ovat saaneet eniten jalkapallo-, voimistelu- ja jääkiekkoseurat sekä yleisseurat, joista useimmissa voi harrastaa useita lajeja.

Seurojen kotipaikkojen mukaan tarkasteltuna seuratukea on myönnetty yhdeksän vuoden aikana 212 eri kuntaan. 98 kuntaan ei ole mennyt vuosien varrella lainkaan seuratukea; näiden kuntien seurat eivät ole saaneet tai hakeneet avustusta.

Seuratuki-Virveli

Likesin toteuttaman seuratoiminnan kehittämistuen seurannan ja arvioinnin perustulokset siirrettiin vuonna 2019 Seuratuki-Virveliin, joka on avoin ja päivittyvä verkkojulkaisu. Seurannan tavoitteena on tuottaa ajantasaista tietoa seuratuen jakautumisesta. Seuratuki-Virvelissä hankerahoituksen jakautumista vuosina 2012–2020 voi tarkastella vuositasolla, paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti hyödyntämällä Virvelin suodattimia.

Lisätietoja

Seuratoiminnan kehittämistuen seurannan ja arvioinnin tavoitteena on tuottaa ajantasaista tietoa seuratuen jakautumisesta ja vaikutuksista paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti. Seuratukitiimi toimii myös aktiivisena asiantuntijana ja keskustelijana urheiluseuratoimintaan liittyvissä teemoissa sekä kehittää hankerahoitukseen liittyviä raportointityökaluja.

Kati Lehtonen

Kati Lehtonen

Erikoistutkija Strateginen tietotuotanto +358400932737 kati.lehtonen@jamk.fi

Seuratuen seuranta ja arviointi

Lue seuraavaksi nämä

KHO:n päätös Likesin valitukseen

Korkein hallinto-oikeus on antanut päätöksen Likesin valitukseen. Kyseessä on Likesin valtionavustushankkeista aiheutuneiden yleiskustannusten kattaminen ja kohdentaminen. Opetus- ja kulttuuriministeriö on tehnyt taloustarkastuksensa perusteella valtionavustusten takaisinperintäpäätöksen 10.8.2017, josta Likes valitti. Korkein hallinto-oikeus hylkäsi Likesin valituksen 22.5.2020.

Lue lisää

Fiksusti kouluun -ohjelma käynnistyy suositulla Koulujen Kilometrikisalla

Koululaisten terveyttä ja hyvinvointia, päästöttömämpää koulumatkaliikennettä ja turvallisempia koulureittejä edistetään juuri käynnistyneen Fiksusti kouluun -ohjelman puitteissa.

Lue lisää