Likesin toimintatiedot, toiminnan tilastot, tilinpäätös ja toimintakertomus 2020

Likesin toimintatiedot, toiminnan tilastot, tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2020 on nyt julkaistu.

Jalat hyppivät sohvalla

Vuonna 2020 säätiö täytti 50 vuotta, Likesin brändi uudistui, elinkeinotoiminta sai uutta tuulta purjeisiin ja aloimme koordinoida osaa hallitusohjelmaan kirjatuista Liikkuvat-ohjelmista. Johtajan katsauksessaan Eino Havas peilaa Likesin ja JAMKin yhdistymisselvityksen taustoja ja tunnelmia.

Koronapandemia vaikutti merkittävästi Likesin toimintaan erilaisten tapahtumien, kuten seminaarien ja 50-vuotisjuhlien peruuntumisen vuoksi sekä mittaustoiminnan soveltamisessa. Nopeasti läsnätapahtumien peruuntumisesta toivuttiin ja osa tapahtumista saatiin siirrettyä verkkoon.

Toimintatiedoissa kunnioitetaan Likesin entisen johtajan Veikko Vihkon muistoa. Likesin nykyinen johtaja Eino Havas summaa Vihkon Likes-uran vaiheet ja muistelee Vihkoa esikuvana, jollaisia monessa mielessä maailma tarvitsee.

Tutkimus-, arviointi- ja seurantarintamalta esitellään

Kehittämishankkeista toimintatiedoissa esitellään Meijän perhe liikkeellä -hankkeen vuotta, jonka pandemia laittoi ennakkosuunnitelmiin nähden uusiksi.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman aikaisempi nimi Ilo kasvaa liikkuen jäi historiaan. Ohjelmassa selvitettiin varhaiskasvatushenkilöstön näkemyksiä ja kokemuksien liikkumisen näkökulmasta sekä tuettiin varhaiskasvatusyksiköiden toimintaa muun muassa webinaarein ja virtuaalitapahtumin.

Liikkuva koulu -ohjelmassa selvitettiin toiminnan tilaa kärkihankekauden jälkeen, toteuttiin kansainvälinen Schools on the Move -webinaarisarja sekä tuettiin opettajien työtä pandemia-aikana.

Liikkuva opiskelu -ohjelma laajeni vuoden 2020 aikana niin, että yli puolet toiseen asteen oppilaitoksissa on mukana ohjelmassa. Ohjelmassa selvitettiin kokemuksia liikuntatutor-toiminnasta sekä opiskelijoille suunnatusta liikunta- ja hyvinvointineuvonnasta.

Liikkuva aikuinen -ohjelma loi uuden strategian, brändin ja kanavat jatkaessaan KKI-ohjelman työtä.


Lue seuraavaksi nämä

Keltaisella taustalla sinisiä palapelin paloja.

Täydennyskoulutusta: Muutosohjaaja-koulutus. Käyttäytymisen muutos liikunta- ja terveysneuvonnassa

Kiittävää osallistujapalautetta saaneen Muutosohjaaja-koulutuksen syksyn ilmoittautuminen on nyt auki. Koulutuksessa keskitytään asiakkaan yksilölliseen elämäntilanteeseen, arvoihin ja merkityksellisiin asioihin, jotka luovat muutoksen tavoitteiden pohjan. Koulutus on varattu loppuun kerta toisensa jälkeen. Myös syksyn 2021 koulutus on täynnä.

Lue lisää

Nuorten jalkoja kävelemässä

Tekoäly tunnistaa nuoret, joiden kestävyyskunto on tulevaisuudessa heikko

Hyvällä kestävyyskunnolla on yhteys nuorten terveyteen ja fyysiseen aktiivisuuteen. Heikkoa kestävyyskuntoa voidaan kehittää elintapainterventioilla, mutta toimenpiteiden kohdentaminen murrosikäisillä on haastavaa, sillä aiemmin käytetyissä menetelmissä on epätarkkuutta yksilötasolla. Tuore tutkimus osoitti, että nuoria, joille elintapainterventioita voidaan suositella, pystytään tunnistamaan tekoälyn avulla kokonaisvaltaisen elämäntilanteen perusteella.

Lue lisää