Likes ja OKM ovat sopineet takaisinperinnän maksujärjestelyistä

KHO:n päätöksen jälkeen Likes ja opetus- ja kulttuuriministeriö ovat neuvotelleet valtionavustuksen takaisinperinnän maksujärjestelystä. Neuvottelujen tuloksena Likes on laatinut maksusuunnitelman takaisinperinnän hoitamisesta viidessä erässä. Ministeriö on nyt hyväksynyt Likesin maksujärjestelyn.

KHO:n päätöksen jälkeen Likes ja opetus- ja kulttuuriministeriö ovat neuvotelleet valtionavustuksen takaisinperinnän maksujärjestelystä.

Neuvottelujen tuloksena Likes on laatinut maksusuunnitelman takaisinperinnän hoitamisesta viidessä erässä. Ministeriö on nyt hyväksynyt Likesin maksujärjestelyn.

”Takaisinmaksusuunnitelma on realistinen mutta ei missään nimessä helppo, vaan vaatii Likesiltä uusia ponnisteluja ja oman elinkeinotoiminnan ja muun varainhankinnan merkittävää kasvattamista”, Likesin johtaja Eino Havas kommentoi.

”Olemme saaneet takaisinperinnän oikeuskäsittelyn aikana elinkeinotoiminnan perustaa rakennettua. Tämä on kulttuurisesti ja käytännön tasollakin suuri muutos, koska Likes on aiemmin strategisesti valinnut toimia nimenomaan yleishyödyllisenä ja voittoa tavoittelemattomana säätiönä. Työmme tulokset ovat hyödyttäneet laajasti suomalaista väestöä ja esimerkiksi hallitusohjelman toteuttamista.”

”On ilahduttavaa, että ministeriö osoitti päätöksellään uskovansa Likesin tulevaisuuteen. Erityisesti iloitsemme siitä, että tämän päätöksen johdosta valtionavustuksilla toteutettavat yleishyödylliset operaatiomme, kuten Liikkuva varhaiskasvatus, Liikkuva koulu, Liikkuva opiskelu ja Liikkuva aikuinen  -ohjelmat sekä tutkimus- ja kehittämishankkeet voivat jatkaa toimintaansa suunnitellusti. Pyrimme nyt monipuolistamaan rahoituspohjaamme ja uudelleenajattelemaan toimintamallejamme.”

Lisätietoja

Eino Havas

Eino Havas

Päällikkö Tulosalueen päällikkö +358500605527 eino.havas@jamk.fi

Kaikki Likesin yhteystiedot

Lue seuraavaksi nämä

Likesin 50-vuotisjuhlat siirtyvät vuodelle 2021

Olemme päättäneet siirtää 50-vuotisjuhlat uuteen ajankohtaan.

Lue lisää

Kunnissa pilotoidaan uutta koulumatkaliikkumisen edistämisen mallia

Seitsemässä kunnassa käynnistyy Fiksusti kouluun -ohjelman ja kuntien välinen yhteistyö, jolla tavoitellaan parannuksia koulureittien ja koulujen piha-alueiden liikenneturvallisuuteen sekä luodaan parempia ympäristöjä aktiiviselle ja kestävälle koulumatkaliikkumiselle.

Lue lisää