Korona-avustukset ja seurakohtainen tieto päivitetty Seuratuki-Virveliin

Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) vuosittain jakaman seuratoiminnan kehittämistuen (seuratuki) seurantatyökalu Seuratuki-Virveliin on päivitetty seurakohtaista tietoa. Lisäksi OKM:n ja aluehallintovirastojen urheiluseuroille myöntämät korona-avustukset on koottu Virveliin. Korona-avustuksia on myönnetty yli 900 seuralle. Virvelistä on tehty myös entistä saavutettavampi.

Juoksevat jalat

Seuratuki-Virvelissä on aiemmin esitetty seuratuen perusseurantatietoja pääosin alueellisesti ja kuntakohtaisesti.  Virvelin kehittämistä on jatkettu niin, että nyt myös seurakohtainen tarkastelu on mahdollista. Seurakohtaisessa tarkastelussa on käytetty Likesin seurantatietojen lisäksi apuna Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHUn ylläpitämää seuratietokantaa.

– Seuratuki-Virvelin päivityksellä vastaamme kentältä kuuluneeseen tarpeeseen saada myös seurakohtaista tietoa seuratuen jakautumisesta, toteaa Likesin tutkija Samuli Oja.

– Olemme nyt esimerkiksi lisänneet Seuratuki-Virveliin sivun, jolla on mahdollista tarkastella seuratukea saaneita seuroja vuosilta 2012–2021. Päivitetty sivusto vastaa esimerkiksi lajiliittojen ja Liikunnan aluejärjestöjen tarpeisiin entistä paremmin, Oja jatkaa.

Seuratuki-Virvelissä on huomioitu nyt myös aiempaa paremmin saavutettavuuteen liittyvät asiat. Virvelin kuvien sisältämät tiedot on esitetty myös vaihtoehtoisten tekstien (alt-tekstit) avulla.

Seuratuki-Virveli

Likesin toteuttaman seuratuen seurannan ja arvioinnin perustulokset siirrettiin vuonna 2019 Seuratuki-Virveliin, joka on avoin ja päivittyvä verkkojulkaisu. Seurannan tavoitteena on tuottaa ajantasaista tietoa seuratuen jakautumisesta. Seuratuki-Virvelissä hankerahoituksen jakautumista vuosina 2012–2021 voi tarkastella vuositasolla, paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti hyödyntämällä Virvelin suodattimia.

Lisätietoja

Seuratoiminnan kehittämistuen seurannan ja arvioinnin tavoitteena on tuottaa ajantasaista tietoa seuratuen jakautumisesta ja vaikutuksista paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti. Likesin seuratukitiimi toimii myös aktiivisena asiantuntijana ja keskustelijana urheiluseuratoimintaan liittyvissä teemoissa sekä kehittää hankerahoitukseen liittyviä raportointityökaluja.

Kati Lehtonen

Kati Lehtonen

Erikoistutkija Strateginen tietotuotanto +358400932737 kati.lehtonen@jamk.fi

Samuli Oja

Tutkija Strateginen tietotuotanto +358444916299 samuli.oja@jamk.fi

Kaikki Likesin yhteystiedot

Lue seuraavaksi nämä

Kuvituskuva

Arvopohjainen työskentely työkaluna mielen hyvinvoinnin tukemisessa

Miten arvo- ja hyväksyntäpohjainen lähestymistapa sekä HOT-menetelmä soveltuvat perheitä kohtaavien toimijoiden asiakas-ammattilaiskohtaamisiin? Tähän kysymykseen sukellettiin Mielen hyvinvointia edistämässä -koulutuksessa, jossa tutkiskeltiin omia arvoja eri näkökulmista havainnollistavien ja kokemuksellisten harjoitteiden avulla. Koulutus tarjosi ammattilaisille tutkittuun tietoon perustuvia käytännön työkaluja inhimillisiin, asiakaslähtöisiin kohtaamisiin.

Lue lisää

Kuvituskuva

Pienten lasten liikkumisesta uutta tutkittua tietoa

Varhaiskasvatusikäiset 4–6-vuotiaat lapset liikkuvat keskimäärin neljä tuntia vuorokaudessa, kun mukaan lasketaan kevyt, reipas ja rasittava fyysinen aktiivisuus. Kolmen tunnin fyysisen aktiivisuuden kokonaissuosituksen saavutti tuoreiden tulosten perusteella reilusti yli 90 prosenttia lapsista, mutta yhden tunnin reippaan ja rasittavan liikkumisen suosituksen tytöistä ja pojista täytti vain 46–85 prosenttia. Suositus varhaiskasvatusikäisille lapsille päivittäin on kolme tuntia liikkumista, josta vähintään yksi tunti on reipasta ja rasittavaa liikkumista, kuten hippaleikkejä tai trampoliinihyppelyä.

Lue lisää