Iloa liikunnasta – miten pienet lapset liikkuvat?

Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää yhteistyössä Likesin, Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman ja Jyväskylän yliopiston kanssa Piilo-hankkeen tulosten julkistamistilaisuuden 15.9.2021 klo 12–15.

Taapero selin kyykyssä

Tervetuloa kuulemaan tuoreinta tietoa varhaiskasvatusikäisten lasten hyvinvoinnin ja liikkumisen edistämisestä!

Piilo – Pienten lasten liikunnan ilon, fyysisen aktiivisuuden ja motoristen taitojen seurannan tutkimus- ja kehittämishankkeessa vuosina 2019–2022 kerättiin tietoja ja menetelmiä pienten lasten hyvinvoinnin seurantaan ja edistämiseen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää yhteistyössä Likesin, Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman ja Jyväskylän yliopiston kanssa Piilo-hankkeen tulosten julkistamistilaisuuden 15.9.2021 klo 12–15.


Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan! Ilmoittautumiset 13.9.2021 mennessä. Tilaisuus on maksuton webinaari.

Tuija Tammelin

Tuija Tammelin

Johtava tutkija Liikunnan ja terveyden tutkimus +358400247998 tuija.tammelin@jamk.fi

Anette Mehtälä

Anette Mehtälä

Tutkimuskoordinaattori Liikunnan ja terveyden tutkimus +358447532192 anette.mehtala@jamk.fi

Piilo-tutkimus- ja kehittämishanke

Lue seuraavaksi nämä

Kuvituskuva

Pienten lasten liikkumisesta uutta tutkittua tietoa

Varhaiskasvatusikäiset 4–6-vuotiaat lapset liikkuvat keskimäärin neljä tuntia vuorokaudessa, kun mukaan lasketaan kevyt, reipas ja rasittava fyysinen aktiivisuus. Kolmen tunnin fyysisen aktiivisuuden kokonaissuosituksen saavutti tuoreiden tulosten perusteella reilusti yli 90 prosenttia lapsista, mutta yhden tunnin reippaan ja rasittavan liikkumisen suosituksen tytöistä ja pojista täytti vain 46–85 prosenttia. Suositus varhaiskasvatusikäisille lapsille päivittäin on kolme tuntia liikkumista, josta vähintään yksi tunti on reipasta ja rasittavaa liikkumista, kuten hippaleikkejä tai trampoliinihyppelyä.

Lue lisää

Keltaisella taustalla sinisiä palapelin paloja.

Täydennyskoulutusta: Muutosohjaaja-koulutus. Käyttäytymisen muutos liikunta- ja terveysneuvonnassa

Kiittävää osallistujapalautetta saaneen Muutosohjaaja-koulutuksen syksyn ilmoittautuminen on nyt auki. Koulutuksessa keskitytään asiakkaan yksilölliseen elämäntilanteeseen, arvoihin ja merkityksellisiin asioihin, jotka luovat muutoksen tavoitteiden pohjan. Koulutus on varattu loppuun kerta toisensa jälkeen. Myös syksyn 2021 koulutus on täynnä.

Lue lisää