Hyvinvointitutor-koulutukset käynnistyvät toukokuussa

Hyvinvointitaitojen oppiminen tukee terveyttä. Hyvinvointia tukevalla oppimisympäristöllä ja toimintakulttuurilla voidaan vahvistaa nuorten myönteistä kasvua sekä opiskelukykyä. Hyvinvointitutor-koulutuksen tavoitteena on vertaistoiminnan avulla edistää opiskelijoiden hyvinvointia ja oppilaitoksen hyvää ilmapiiriä.

lenkkikengät jalassa olevia ihmisiä ulkona

Hyvinvointitutor-koulutus on suunnattu oppilaitosten henkilöstölle eli opettajille ja opiskeluterveydenhuollon ammattilaisille (koulupsykologit, terveydenhoitajat, kuraattorit jne.), jotka vastaavat tutortoiminnasta ja edistävät opiskelijahyvinvointia osana työtään. Hyvinvointitutor-koulutusta ja hyvinvointitutor-toimintamallia on kehitetty osana Likesin Hyvinvointia lukioon -hanketta (2019–2022), mutta koulutuksen sisällöt ovat sovellettavissa lukion lisäksi ammattiin opiskelevien ja korkeakouluopiskelijoiden hyvinvoinnin tukemiseen.

Hyvinvointitutor-koulutuksessa hyödynnetään positiivista psykologiaa, arvo- ja hyväksyntäpohjaista lähestymistapaa sekä hyväksymis- ja omistautumisterapiaan (HOT) pohjautuvaa ajattelua. Koulutuksessa perehdytään kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kulmakiviin, mielen hyvinvointiin ja jaksamiseen sekä opiskelijahyvinvointia edistävän ilmapiirin luomiseen.

Koulutuksen käytyäsi sinulla on valmiudet kouluttaa oman oppilaitoksesi oppilaista hyvinvointitutoreita. Koulutukseen osallistujat saavat Hyvinvointitutor-kouluttajan käsikirjan, valmiin koulutuspaketin sekä mahdollisuuden osallistua myöhemmin lukuvuoden aikana ryhmätyönohjaukseen, joka tukee hyvinvointitutortoiminnan käynnistämistoimia.

Koulutus on maksuton ja se järjestetään Zoom-etäyhteyksin. Koulutus on luonteeltaan vuorovaikutteinen ja sisältää osallistavia harjoituksia, keskusteluja ja tehtäviä.

To 15.9.2022 tai ti 20.9.2022 klo 9.00–15.00, kouluttaja Hanna-Mari Peotta (Jamk)

Voit osallistua koulutukseen Zoom-etäyhteydellä 15.9. tai 20.9. klo 9–15.
Mikäli et pysty osallistumaan koko päiväksi kerrallaan, voit osallistua aamu- ja iltapäivän osioihin myös eri päivinä kummassa järjestyksessä tahansa.

Osallistumisvaihtoehdot:
15.9 klo 9–15
20.9 klo 9–15
15.9 aamupäivä klo 9–11.30
15.9 iltapäivä klo 12.30–15
20.9 aamupäivä klo 9–11.30
20.9 iltapäivä 12.30–15

Lisätietoja

Anu Kangasniemi

Anu Kangasniemi

Terveyden edistämisen asiantuntija Liikunnan ja terveyden tutkimus +358406847006 anu.kangasniemi@jamk.fi

Hanna-Mari Peotta

Asiantuntija Strateginen tietotuotanto +358504325494 hanna-mari.peotta@jamk.fi

Saara Koskinen

Projektipäällikkö Liikkuva varhaiskasvatus, Liikkuva koulu ja Liikkuva opiskelu +358504392066 saara.koskinen@jamk.fi

Kaikki Likesin yhteystiedot

Lue seuraavaksi nämä

ihmiset istuvat pyöreän pöydän ääressä ja he muotoilevat paperiarkkeja osana Kulttuuri liikuttaa -koulutuksen työpajaa

Hyvinvoinnin edistäjä rikastaa työtään luovilla menetelmillä

Synnymme liikkumaan, aistimaan ja elämään vuorovaikutuksessa ympäristön kanssa. Tällaisia luontaisia liikkumisen, aistimisen ja vuorovaikutuksen tapoja voidaan hyödyntää perhekeskustoiminnan arjessa kohtaamisten tukena. Jokaisessa ihmisessä on luovuutta, kun sen annetaan tulla esille.

Lue lisää

Lähikuvassa kädet, joissa on paljon käpyjä.

Ohjattu luontokokemus virkistää ja kannustaa pysähtymään luonnon ja itsensä äärelle

Vuodenaikojen mukana muuntuvat luontokokemukset voidaan valjastaa työkaluksi perheiden hyvinvoinnin edistämiseen ympäri vuoden. Kohtaamisia luonnossa -koulutus taustoitti työssään perheitä kohtaaville toimijoille luonnossa liikkumisen hyötyjä ja perehdytti luontokokemusten moniulotteisuuteen. Samalla osallistujat saivat tutustua kokemuksellisesti luonto- ja taidelähtöisiin menetelmiin.

Lue lisää