100 Vauhtipeliä – hymyä ja hikeä liikuntaan!

Ensimmäiset ympäri Eurooppaa kerätyt Vauhtipelit on nyt julkaistu. Pelien tavoitteena on tuoda liikuntatunneille mieluisaa ja kuntoa kohottavaa sisältöä. Sitä varten kaikkien pelien hauskuus ja intensiivisyys on testattu oppilailla.

Vauhtipeleissä liikkumisen intensiteetti on vähintään reippaalla tasolla. Myös lasten mielipidettä on kysytty, ja vain oppilaiden mielestä hauskat pelit on hyväksytty mukaan. Vauhtipelit kehittävät myös lasten perusliikuntataitoja, mikä tukee liikuntatuntien keskeisiä tavoitteita.

Kaikki 100 peliä lisätään kevään 2022 aikana Sporttipankki.com-sivustolle, joka tarjoaa satoja ilmaisia ohjeita erilaisten pelien, leikkien ja harjoitteiden pitämiseen liikuntatunneilla tai vaikka etäopetuksessa. Sivuston videoita on katsottu jo yli 2 miljoonaa kertaa.

Testit läpäisseistä peleistä tehdään selkeät pdf-ohjeet ja videot. Lisäksi pankkiin sisällytetään tukimateriaalia, jossa kerrotaan fyysisen aktiivisuuden tärkeydestä lasten ja nuorten terveyden kannalta. Kaikki tuotetut materiaalit tulevat jakoon ilmaiseksi.

Vauhtipelit on tuottanut Jyväskylän ammattikorkeakoulun Likes osana EU:n Erasmus+ -ohjelman rahoittamaa kolmevuotista JoyMVPA-hanketta.

Liikkuvan koulun logo

Lisätietoja

Jouni Kallio

Yksityinen: Jouni Kallio

Tutkija Liikunnan ja terveyden tutkimus +358407440947 jouni.kallio@jamk.fi

Kaikki Likesin yhteystiedot

Lue seuraavaksi nämä

Lähikuvassa kädet, joissa on paljon käpyjä.

Ohjattu luontokokemus virkistää ja kannustaa pysähtymään luonnon ja itsensä äärelle

Vuodenaikojen mukana muuntuvat luontokokemukset voidaan valjastaa työkaluksi perheiden hyvinvoinnin edistämiseen ympäri vuoden. Kohtaamisia luonnossa -koulutus taustoitti työssään perheitä kohtaaville toimijoille luonnossa liikkumisen hyötyjä ja perehdytti luontokokemusten moniulotteisuuteen. Samalla osallistujat saivat tutustua kokemuksellisesti luonto- ja taidelähtöisiin menetelmiin.

Lue lisää

Haemme viestinnän asiantuntijaa

Viestinnän asiantuntijana tehtäviisi kuuluvat muun muassa hankekokonaisuuksien viestinnän suunnittelu ja toteutus, sisällöntuotanto, verkkoviestintä ja sidosryhmäviestintä. Viestit liikkumisen ja liikunnan edistämisen teemoista erilaisille sidos- ja kohderyhmille sekä sisäisesti Jamkissa että ulkoisesti.

Lue lisää