Tuloskortti: lasten ja nuorten liikunnan edistäminen

Mitä kaikkea lasten ja nuorten liikuntaa ja liikkumista edistettäessä kannattaa huomioida? Tuloskortin tavoitteena on tukea päätöksentekoa niin, että lasten ja nuorten hyvinvointi ja päätösten vaikutukset liikkumisen mahdollisuuksiin tulee huomioitua entistä paremmin.

Mitä kaikkea lasten ja nuorten liikuntaa ja liikkumista edistettäessä kannattaa huomioida?

Likes koordinoi Suomen Tuloskortti-työtä. Asiantuntijaryhmä kokoaa ajankohtaisen tiedon eri-ikäisten lasten ja nuorten liikunnasta ja liikkumisesta. Lisäksi kootaan tilannetieto myös lasten ja nuorten liikunnan edistämisestä eri tasoilla.

Tämä yhteenveto lasten ja nuorten liikunnan tilanteesta kootaan helposti silmäiltävään muotoon. Tavoitteena on tukea lasten ja nuorten elämää koskevaa päätöksentekoa niin, että lasten ja nuorten hyvinvointi ja päätösten vaikutukset liikkumisen mahdollisuuksiin tulee huomioitua entistä paremmin.

Tuloskortista tietoa kuntien tueksi

Tuorein Tuloskortti on julkaistu loppuvuonna 2018. Sen erityisenä tavoitteena on tukea kuntia päätöksenteossa. Tuloskortti nostaa esiin erilaisia asioita lasten ja nuorten liikunnan edistämisestä, joihin kunnissa kannattaa kiinnittää huomiota, kuten:

Kansainvälistä huomiota

Tuloskorttityö on osa kansainvälistä allianssia Active Healthy Kids Global Alliance, joka toteuttaa eri maiden Tuloskorttien vertailun. Edellisessä julkaisussa oli mukana 49 maata kaikista maanosista. Suomen Tuloskortti sai parhaan Tuloskortin palkinnon!

Seuraava Tuloskortti julkaistaan syksyllä 2021. Tavoitteenamme on tehdä entistäkin parempaa työtä, hyödyntää uusia aineistoja ja tehdä Tuloskortista monikanavaista viestintää (mm. videoita).

Tuloskortti soveltuu myös pienemmän alueen hyvinvoinnin tarkasteluun

Tuloskortti-konseptia on kehitetty vuosien mittaan. Työskentely- ja tarkastelutapa sopisi hyvin myös pienemmän alueen, kuten kaupungin tai maakunnan lasten ja nuorten liikunnan tai laajemman hyvinvoinnin tarkasteluun. Ota yhteyttä, niin mietitään, millaisen Tuloskortin teidän alueenne lasten ja nuorten hyvinvoinnin tilanteesta saisi koottua.

Yhteystiedot

Katariina Kämppi

Katariina Kämppi

Tutkija Strateginen tietotuotanto +358400103703 katariina.kamppi@jamk.fi

Tuija Tammelin

Tuija Tammelin

Johtava tutkija Liikunnan ja terveyden tutkimus +358400247998 tuija.tammelin@jamk.fi

Kaikki Likesin yhteystiedot

Lue seuraavaksi nämä

Kehon kuntoindeksi -mittaus on helppo tapa edistää työntekijöiden hyvinvointia

Riittävän hyvä fyysinen kunto tukee työkykyä ja ehkäisee uupumusta. Likesin Kehon kuntoindeksi -mittaus on helppo tapa edistää henkilöstön hyvinvointia arjessa.

Lue lisää

Nuorten työelämätaitoja, osallisuutta ja aktiivisuutta vahvistettiin ryhmätoiminnan avulla

ViVo – Virtaa ja voimaa nuorille! -hankkeessa vahvistettiin Saarijärven ja Jyväskylän alueiden nuorten työelämätaitoja, aktiivisuutta ja osallisuutta kokeilevan ryhmätoiminnan keinoin vuosina 2017–2019. Likes oli hankkeessa osatoteuttajana yhdessä Visio-säätiön kanssa. Hanketta koordinoi Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja rahoitus tuli Euroopan sosiaalirahastosta. Hankkeen kohderyhmänä olivat alle 30-vuotiaat työttömät ja työelämän ulkopuolella olevat nuoret. Likes vastasi hankkeessa seurannasta, jonka kautta […]

Lue lisää