Kuntokatsastus tarjoaa kustannustehokkaan mahdollisuuden kuntalaisten hyvinvoinnin ja toimintakyvyn tukemiseen

Riittävällä kestävyyskunnolla on suuri merkitys yksilön arjen kokonaisvaltaisen jaksamisen kannalta.

Kestävyyskunto on merkittävä tekijä yksilön kokonaisvaltaisen jaksamisen kannalta arjessa. Kuntokatsastus on ulkona toteutettava, matalan kynnyksen kuntotestauspalvelu, jonka avulla esimerkiksi kunta voi tukea kustannustehokkaasti kuntalaisten hyvinvointia. Missäpä muualla kestävyyskunnon mittaaminen olisi niin mukavaa kuin Suomen kauniissa luonnossa?

Mitä kunta ja asukas hyötyvät?

Kunta voi tukea kustannustehokkaasti kuntalaisten hyvinvointia ja omasta toimintakyvystä huolehtimista sijoittamalla Kuntokatsastus-ohjetaulun esimerkiksi jollekin kunnan suositulle ulkoilureitille. Esimerkiksi Jyväskylässä tauluja on sijoitettu kaupungin käytetyimpien ulkoilureittien, Harjun ja Jyväsjärven, varrelle.

Jokainen kuntalainen voi rekisteröityä maksuttomaan Kuntokatsastus-palveluun, josta tallentunutta tietoa voidaan käyttää kuntalaisten terveyteen ja hyvinvointiin liittyvien päätösten ja toimenpiteiden tukena. Kuntokatsastus tarjoaa myös mahdollisuuden tiedolla johtamiseen, sillä palvelusta koottua tietoa voi hyödyntää esimerkiksi osana kuntien hyvinvointikertomuksia.

Kuntokatsastus logo

Kuntalaisen kannalta Kuntokatsastus on motivoiva tapa mitata omaa kestävyyskuntoa, sillä testin tekemiseen tarvitsee vain normaalit ulkoiluvaatteet ja kellon, ja mittauksen voi suorittaa omatoimisesti. Jokainen voi suorittaa Kuntokatsastuksen oman kuntotasonsa mukaan, joko kävellen tai juosten, yksin tai kaverin kanssa. Kuntokatsastus-palvelun avulla on mahdollista seurata omaa kehitystään. Kuntokatsastuksen voi toki suorittaa halutessaan myös ilman rekisteröitymistä palveluun.

Riittävällä kestävyyskunnolla on suuri merkitys arjen kokonaisvaltaisen jaksamisen kannalta, ja sillä on suotuisia vaikutuksia muun muassa sydän- ja verenkiertoelimistön toimintaan – ulkoilun hyödyistä puhumattakaan.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Jarmo Heiskanen

Jarmo Heiskanen

Testauspäällikkö Mittauspalvelut +358504285220 jarmo.heiskanen@likes.fi

Kaikki Likesin yhteystiedot

Lue seuraavaksi nämä

Tuloskortti: lasten ja nuorten liikunnan edistäminen

Mitä kaikkea lasten ja nuorten liikuntaa ja liikkumista edistettäessä kannattaa huomioida? Tuloskortin tavoitteena on tukea päätöksentekoa niin, että lasten ja nuorten hyvinvointi ja päätösten vaikutukset liikkumisen mahdollisuuksiin tulee huomioitua entistä paremmin.

Lue lisää

Kehon kuntoindeksi -mittaus on helppo tapa edistää työntekijöiden hyvinvointia

Riittävän hyvä fyysinen kunto tukee työkykyä ja ehkäisee uupumusta. Likesin Kehon kuntoindeksi -mittaus on helppo tapa edistää henkilöstön hyvinvointia arjessa.

Lue lisää