Muutosohjaaja-koulutus

Kiittävää osallistujapalautetta saaneen Muutosohjaaja-koulutuksen syksyn paikat ovat täyttyneet. Jos et päässyt mukaan tällä kerralla, voit halutessasi ilmoittautua varasijalle. Seuraathan kurssitarjontaamme jatkossakin.

Täydennyskoulutusta: Käyttäytymisen muutos liikunta- ja terveysneuvonnassa

Koulutuksessa vahvistetaan ammattilaisen osaamista tukea asiakkaan motivaatiota ja käyttäytymisen pysyvää muutosta erityisesti liikunnan ja painonhallinnan näkökulmasta. Koulutuksessa perehdytään arvo- ja hyväksyntäpohjaisen lähestymistapaan ja tieteelliseen tutkimusnäyttöön pohjautuvaan hyväksymis- ja omistautumisterapian (HOT) malliin. HOTtia on menestyksekkäästi sovellettu eri puolilla maailmaa erilaisten terveysongelmien esimerkiksi kroonisen kivun, masennuksen, lihavuuden tai diabeteksen ennaltaehkäisyssä ja hoidossa.

Syksyn 2021 Muutosohjaaja-koulutus sisältää kolme lähijaksoa

I lähijakso

I lähijaksolla perehdytään psykologisen joustavuuden (HOT) malliin ja käyttäytymisanalyysiin sekä niiden hyödyntämiseen yksilöohjauksen näkökulmasta. Lähijakson aikana opitaan työkaluja, joiden avulla asiakkaan tilannetta voidaan kartoittaa kokonaisvaltaisesti ja suunnata huomiota tekijöihin, jotka ovat muutoksen näkökulmasta keskeisiä. Lisäksi lähijaksolla käsitellään harjoituksia, joiden avulla voidaan tukea asiakkaan motivaatiota käyttäytymisen muutokseen sekä muutosta estäviä ajatuksia ja tunteita.

II lähijakso

II lähijaksolla sovelletaan psykologisen joustavuuden mallia ryhmäohjauksessa ja perehdytään kohdennetun haastattelun tekniikkaan. Lisäksi lähijaksolla käsitellään elintapaohjauksen arviointia ja mittareita, joiden avulla voidaan konkretisoida asiakkaan muutosprosessia.

III lähijakso

III lähijaksolla perehdytään HOT-mallin soveltamiseen lasten ja nuorten näkökulmasta sekä opitaan käyttämään Matrix-työkalua asiakastyössä. Matrixin tarkoituksena on auttaa asiakasta suuntamaan huomionsa elämään, mikä on hänelle merkityksellistä ja konkretisoida psykologisen joustavuuden vs. joustamattomuuden vaikutuksia käyttäytymisen valintoihin.

Kouluttaja

Anu Kangasniemi

Kouluttajana toimii Likesin terveyden edistämisen asiantuntija, psykologian tohtori Anu Kangasniemi. Anun erityisosaamista ovat käyttäytymisen muutoksen ja hyvinvoinnin tukeminen sekä arvoihin, tietoisuustaitoihin ja hyväksyntään pohjautuvat menetelmät. Anun väitöskirjassa (2015) tutkittiin hyväksymis- ja omistautumisterapian soveltamista vähän liikkuvien aikuisten elämäntapamuutoksen tueksi. Väitöskirjan pohjalta kehittyi arvo- ja hyväksyntäpohjainen lähestymistapa muun muassa liikunta- ja terveysneuvontaan ja ammattilaisille suunnattu Muutosohjaaja-koulutus.

Muutosohjaaja-koulutus on saanut kiittävää palautetta osallistujilta ja paikat ovat täyttyneet kerta toisensa jälkeen nopeasti.

Asiakkaan yksilöllinen elämäntilanne, arvot ja merkitykselliset asiat luovat muutoksen tavoitteiden pohjan.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveydenhuollon, työterveyshuollon ja liikunta-alan ammattilaisille (terveydenhoitajat, lääkärit, psykologit, liikuntaneuvojat, -ohjaajat, personal trainerit), joiden keskeinen työn sisältö liittyy liikunnan, terveyden ja hyvinvoinnin lisäämiseen ja terveyskäyttäytymisen muutoksen tukemiseen. Koulutus soveltuu sekä lasten ja nuorten että aikuisten parissa työskenteleville.

Hinta ja ilmoittautuminen

Koulutukseen otetaan enintään 16 osallistujaa. Koulutus järjestetään läsnäkoulutuksena hyvien kulkuyhteyksien päässä Jyväskylässä. Koulutuspaikka on Kielon Innova 4-rakennuksen Vasikkasaari-kokoustila (6. krs). Osoite on Lutakonaukio 1, 40100 Jyväskylä.

Koulutuksen hinta on 595 e (alv 0)/henkilö. Hintoihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero 24 %. Hintaan sisältyy kahvitarjoilut aamu- ja iltapäivällä.

Ilmoittautumiset koulutukseen ovat sitovia. Lue peruustusehdot alta ennen ilmoittautumista.

Syksyn 2021 Muutosohjaaja-koulutus on täynnä. Voit halutessasi ilmoittautua varasijalle lähettämällä sähköpostia osoitteeseen terhi.koskinen@likes.fi.

Peruutusehdot

Koulutukseen ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisen jälkeen koulutusta ei voi enää peruuttaa kuluitta. Koulutusperuutukset tulee tehdä aina kirjallisesti sähköpostiosoitteeseen terhi.koskinen@likes.fi. Ilmoittautumisesta ei tule vahvistusviestiä sähköpostiin.

Yli kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua tehdystä peruutuksesta veloitetaan järjestely- ja toimistokuluina 100 euroa. Alle kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua tehdystä peruutuksesta veloitetaan puolet koulutuksen hinnasta.

Mikäli koulutukseen ilmoittautunut henkilö ei saavu koulutukseen eikä ole tehnyt kirjallista peruutusta ennen koulutuksen alkua tai hän keskeyttää koulutuksen, peritään häneltä koko koulutuksen hinta. Mahdolliset puuttuvat maksusuoritukset peritään jälkikäteen viivästyskorkoineen. Mikäli ilmoittautunut on estynyt osallistumasta koulutukseen oman sairastumisen takia lääkärintodistuksella, voi osallistuja siirtää ilmoittautumisen veloituksetta seuraavaan koulutuskertaan. Koulutukseen osallistumisen voi siirtää myös samassa organisaatiossa toiselle henkilölle.

Koulutuksen peruuntuminen

Mikäli koulutus joudutaan peruuttamaan järjestäjän puolesta, osallistujalle tarjotaan mahdollisuutta siirtää osallistumisensa seuraaviin koulutuksiin tai vaihtoehtoisesti Likes palauttaa osallistujan maksaman koulutusmaksun.

Anu Kangasniemi

Anu Kangasniemi

Terveyden edistämisen asiantuntija Liikunnan ja terveyden tutkimus +358406847006 anu.kangasniemi@jamk.fi

Kaikki Likesin yhteystiedot