Mieli liikkeelle opiskeluyhteisöissä

Tervetuloa maksuttomaan webinaariin kuulemaan opiskelijoiden mielen hyvinvoinnin ja opiskelukyvyn edistämisestä liikkumisen keinoin!

Luvassa on asiantuntijapuheenvuoroja opiskelijoiden mielenterveydestä ja sen edistämisestä. Lisäksi pääset kuulemaan oppilaitosten konkreettisia ideoita lisätä liikkumista opiskelupäiviin.

Aika: ke 31.8. klo 14.00–16.00

Paikka: Zoom

opiskelija kurottaa kädellään vasempaan yläkulmaan yhdella jalalla seisten

Elämän äänet ja erilaiset kohtaamiset täyttävät vihdoin oppilaitokset ja kampukset! Etäopiskelu ja online-tapaamiset ovat haastaneet mielen hyvinvointia jo parin vuoden ajan. Nyt on hyvä hetki pysähtyä opiskeluyhteisön hyvinvoinnin äärelle.

Webinaari on suunnattu kaikille opiskelijoiden hyvinvoinnista kiinnostuneille, kuten lukion, ammatillisten oppilaitosten ja korkeakoulujen henkilöstölle.

Tilaisuudessa pääset inspiroitumaan uusista tavoista edistää opiskelijoiden mielen hyvinvointia liikkumisen avulla. Luvassa on asiantuntijapuheenvuoroja nuorten mielenterveyden nykytilasta ja opiskelukyvyn edistämisestä. Lisäksi Mieli liikkeelle -hankkeessa mukana olevat oppilaitokset esittelevät ideoita opiskelupäivän toiminnallistamiseen.

Ohjelma

14.00 Avaussanat

Saara Koskinen, Mieli liikkeelle -hanke, Jyväskylän Ammattikorkeakoulu, Likes

14.15–14.45 Opiskelijoiden mielenterveys ja sen edistäminen

Anni Helotie, Mieli ry

Eeva Kolttola, Nyyti ry

14.45–15.05 Liikkumisella mielen hyvinvointia

Anu Kangasniemi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Likes

15.05–15.15 Tauko

15.15–15.55 Mieli liikkeelle -hankkeen pilotit esittelevät opiskelukyvyn edistämisen toimenpiteitä

Hanna Kietäväinen-Siren, Opiskelukykyä ja mielen hyvinvointia opiskelijoille liikunnallisin keinoin -hanke, Helsingin kaupunki 

Essi Kähkönen, Äxöniä korkeakouluun -hanke, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk 

16.00 Tilaisuuden päätös

Webinaari on maksuton ja se järjestetään Zoomissa. Ilmoittaudu tapahtumaan viimeistään 29. elokuuta. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki päivää ennen tapahtumaa.

Tapahtuma järjestetään osana Mieli liikkeelle -hankkeen toimintaa ja se toteutetaan yhteistyössä Mieli ry:n ja Nyyti ry:n kanssa.