Activating Classroom Teachers

Activating Classroom Teachers (ACTivate) on Euroopan laajuinen ohjelma, jossa kehitetään tutkimuksiin perustuva oppimateriaali luokanopettajien koulutukseen.

ACTivaten tavoitteena on parantaa opettajien kykyjä, mahdollisuuksia ja motivaatiota fyysisen aktiivisuuden sisällyttämiseen akateemisten aineiden tunneilla. ACTivaten avulla kehitetään verkkoon alusta, johon tulee kurssien lisäksi verkkoyhteisö, josta opettajat ja opettajaopiskelijat saavat tukea toiminnallisen opetuksen tarjoamiseen.

Hanke on kolmivuotinen (2019–2022) ja kuuluu EU:n Erasmus+ -ohjelmaan. ACTivate on toiminnalliseen oppimiseen ja opettajankoulutukseen pätevöityneiden yliopistojen ja organisaatioiden strateginen kumppanuus. Jokaisessa maassa on oma opettajaneuvostonsa, joka auttaa ACTivate-ohjelman rakentamisessa. Suomea hankkeessa edustaa LIKES-tutkimuskeskus. 

Fyysisen aktiivisuuden on todettu monissa tutkimuksissa parantavan lapsen keskittymistä ja akateemista suoriutumista. Lisäksi lasten tyytyväisyyden ja opiskeluilon on havaittu olevan parempia. Aktiiviset lapset ovat myös fyysisesti, sosiaalisesti ja psyykkisesti terveempiä. Tästä huolimatta länsimaissa vain 20 % lapsista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi. Lisäksi oppitunnit ovat yleensä lapsen päivän passiivisinta aikaa.

Projektin etenemistä voi seurata Twitterissä (@ACTivateEU).

Rahoitus: Erasmus+ -ohjelma

Yhteistyökumppanit

  • Høgskulen på Vestlandet, Norja
  • Sichting VUMC, Alankomaat
  • Universidade do Porto, Portugali
  • Leeds Beckett University, Iso-Britannia
  • University College Syddanmark, Tanska

 

Lisätietoja

Tammelin Tuija

Tutkimusjohtaja

Puhelin 040 024 7998
Sähköpostiosoite
Osoite LIKES-tutkimuskeskus, Rautpohjankatu 8, 40700 Jyväskylä
Asiantuntemus tutkimuksen johtaminen, fyysisen aktiivisuuden epidemiologia ja fysiologia, liikunta elämänkulussa, lasten ja nuorten liikunta

 

Kallio Jouni

Tutkija

Puhelin 040 744 0947
Sähköpostiosoite
Osoite LIKES-tutkimuskeskus, Rautpohjankatu 8, 40700 Jyväskylä
Asiantuntemus fyysisen aktiivisuuden tutkimus, biomekaniikka, fysiologia, tiedeviestintä, Liikkuva koulu

 

 

 

 
Jaa sivu: