Kohtaamisissa on mahdollisuus
-verkostotapahtuma

Tule kuulemaan ja inspiroitumaan erilaisista kohtaamisen mahdollisuuksista sekä perheiden hyvinvoinnin edistämisestä!

Aika: pe 20.5.2022 klo 9.30–15.30
Paikka: Tapahtumakeskus Helmi, Okkerinkatu 2, 40700 Jyväskylä

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki perheiden parissa toimivat ammattilaiset ja vapaaehtoiset sekä muut perheiden hyvinvoinnin edistämisestä kiinnostuneet.

Ohjelma

9.30 Ilmoittautuminen

10.00 Alkusanat

10.30–11.45 Kohtaamisissa on mahdollisuus
Näkökulmia perheiden hyvinvoinnin edistämiseen ja erilaisiin kohtaamisen mahdollisuuksiin esittelevät Meijän perhe liikkeellä -koulutussarjan kouluttajat:

Hyvä arki lapselle, Jenni Tolvanen
Mielen hyvinvointia edistämässä, Anu Kangasniemi
Kohtaamisia luonnossa, Laura Hokkanen
Kulttuuri liikuttaa, Mari Aholainen

11.45–12.30 Lounas

12.30–13.45 Millaisia kohtaamisia sinä haluat päivääsi?
Kouluttajien johdolla sukelletaan syvemmin koulutussarjan sisältöihin toiminnallisissa tuokioissa.

Hyvä arki lapselle, Jenni Tolvanen
Mielen hyvinvointia edistämässä, Anu Kangasniemi
Kohtaamisia luonnossa, Laura Hokkanen
Kulttuuri liikuttaa, Ville Kiljunen

14.00–14.45 Toinen mahdollisuus, Pekka Hyysalo
Pekan vaikuttava ja koskettava tarina, joka välittää toivoa, positiivista ajattelua, tahdonvoimaa ja periksiantamattomuutta kaikenlaisissa elämäntilanteissa.

14.45–15.30 Kahvit, joiden lomassa on mahdollisuus jutella Pekka Hyysalon kanssa

Tilaisuuden juontaa Ossi Valpio.

Puhujat

Pekka Hyysalo,
freeskilaskija, puhuja, FightBackin perustaja

Freeskilaskija Pekka Hyysalon ammattilaisura päättyi huhtikuussa 2010, kun hän joutui vakavaan hyppyonnettomuuteen. Vastoin synkkiä ennusteita hän kuntoutui sisun ja periksiantamattomuuden voimalla itsenäiseen elämään.

Kun taistelu rankingsijoituksista vaihtui taisteluun hengestä, arvotkin menivät uusiksi. Alkoi FightBack – taistelu takaisin elämään. FightBackistä kehittyi myöhemmin brändi ja Pekalle uusi elämäntehtävä. FightBack-asenne tsemppaa päävamman saaneita sekä muita haasteellisissa tilanteissa olevia.

Jenni Tolvanen,
perhetoiminnan päällikkö, MIELI Suomen Mielenterveys ry

”Lapset, vanhemmat ja vanhemmuus ovat olleet koko työurani ajan keskiössä. Yksilönä, yhteisönä ja yhteiskuntana voimme vahvistaa lasten pärjäävyyttä ja mielenterveyttä sekä ehkäistä ylisukupolvisia negatiivisia ketjuja. Oikeastaan lapsia, vanhempia ja vanhemmuutta kohdatessa tarvitaan vain myötätuntoinen mielentila, universaali vanhemmuus. Myötätuntoinen kohtaaminen on vastavuoroista. Sen äärellä ollessamme rakennamme pärjäävyyttä, vahvistamme mielenterveyttä ja hyvinvointia – kohdatulle ja kohtaajana.”

Anu Kangasniemi,
PsT, terveyspsykologian erikoispsykologi

”Toisen ihmisen myötäelävä ja inhimillinen kohtaaminen. Koen, että näissä taidoissa on voimaa, joka voi johtaa johonkin hyvään ja aitoon muutokseen. Näitä taitoja ei voi koskaan harjoitella liikaa, eikä sitä, miten ymmärtää ja tukea toisen ihmisen tilannetta. Arvotyöskentely antaa tähän mahdollisuuden – pysähtymisen ja kysymysten kautta. Pienet ja arkiset askeleet voivat parhaimmillaan viedä muutosta eteenpäin, kun suuntana on itselle merkityksellinen ja hyvä elämä.”

Laura Hokkanen,
FT, lehtori, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

”Koen olevani ennen kaikkea (ja toivottavasti) innostaja, joka toivoo jokaisen löytävän omanlaisensa tyylin toteuttaa taide- ja luontolähtöisiä menetelmiä. Ammennan toteutuksissani paljon näkökulmia suomalaisesta kansanperinteestä ja vanhoista myyteistä. Niiden kautta kohtaamista tapahtuu paitsi omiin ajatuksiin myös meitä edeltäviin sukupolviin ja luonnon mystiseen kauneuteen. Luovuus ja luontosuhde löytyvät meistä kaikista.”

Mari Aholainen,
kulttuuripäällikkö, Jyväskylän kaupunki ja väitöskirjatutkija, Jyväskylän yliopisto

”Taide ja kulttuuri ovat siivittäneet ja suunnanneet tekemisiäni koko elämäni ajan. Ensin opiskellen ja sen jälkeen työn sisältöinä erilaisissa yhdistyksissä ja julkisella sektorilla. Kulttuurihyvinvointi on käsite, joka nykyään tunnistetaan eri yhteyksissä, kun puhutaan taiteen ja kulttuurin hyvinvointivaikutuksista. Tämän tunnettuuden eteen on tehty työtä jo vuosikymmenet Suomessa ja maailmalla. Työ perustuu taide- ja kulttuurisisältöjen jatkuvaan uusiutumiseen mutta jonka ytimessä on jotakin käsittämättömän muuttumatonta ja ikiaikaista. Olen aina pitänyt itseäni ”hannuhanhena” työn merkityksellisyyden suhteen.”

Ville Kiljunen

Näyttelijä FIA, opettaja KM 

Ville Kiljunen on näytellyt useissa ammattiteattereissa, tuotannoissa ja televisiosarjoissa. Juontajana ja käsikirjoittajana Kiljunen on tuttu myös Pikku Kakkosesta. Kiljunen on Jyväskylän kristillisen opiston Teatterikoulutuksen vastuuopettaja. Hän on kokenut ohjaaja ja kouluttaja. Tällä hetkellä Kiljunen on freelancer, ja hänet voi nähdä muun muassa Varkauden teatterissa Vexi Salmen roolissa.

Tietoa tapahtumasta


Ohjelma on suunnattu erityisesti sosiaali-, terveys- ja nuorisotoimessa, kulttuurin, vapaa-ajan ja liikunnan toimialalla työskenteleville sekä muilla perhekeskustoimintaan kytkeytyvillä aloilla, kuten järjestöissä tai seurakunnissa, toimiville niin Keski-Suomessa kuin yli maakuntarajojen.

  • Osallistuminen on maksutonta
  • Kahvi- ja lounastarjoilu

Tapahtumakeskus Helmi sijaitsee Hippoksen alueella, kävely- ja pyöräilymatkan päässä Jyväskylän keskustasta. Auton voi jättää keskustan parkkitaloon ja kävellä tapahtumapaikalle esimerkiksi kauniin yliopistokampuksen kautta. Myös paikallisliikenteen busseilla pääsee kätevästi perille. Hippoksen alueella on mahdollisuus myös kolmen tunnin kiekkopysäköintiin.

Tapahtuma järjestetään osana Meijän perhe liikkeellä -hankkeen toimintaa.

Ilmoittautuminen

Paikkoja on rajoitetusti, ja tilaisuuteen otetaan yhteensä 100 henkilöä. Tapahtuma toteutetaan terveysturvallisesti väljässä tilassa.

Ilmoittaudu mukaan 11.5.2022 klo 12 mennessä!

Millaisia kohtaamisia sinä haluat päivääsi? Kohtaamisissa on mahdollisuus -videoilla esitellään liikkeen, kulttuurin ja luonnon hyödyntämistä osana kohtaamisia.

Lisätietoja

Kaisa Koivuniemi

Kaisa Koivuniemi

Terveyden edistämisen asiantuntija Liikunnan ja terveyden tutkimus +358504432352 kaisa.koivuniemi@jamk.fi

Kaikki Likesin yhteystiedot