Anette Mehtälä

Tutkimuskoordinaattori

Liikunnan ja terveyden tutkimus Puhelin +358447532192 Sähköpostiosoite anette.mehtala@jamk.fi Osoite Piippukatu 2, 40100 Jyväskylä

Aneten vastuulla on PIILO-tutkimus- ja kehittämishankkeen (Pienten lasten liikunnan ilon, fyysisen aktiivisuuden ja motoristen taitojen kehittäminen) koordinointi. Anette on taustaltaan liikuntatieteilijä ja tekee jatko-opintoja terveyskasvatuksen alalla. Hän on perehtynyt erityisesti varhaisvuosien liikunnan ja liikkumisen edistämiseen, jonka hän kokee tärkeäksi tehtäväkseen niin työssä kuin vapaa-ajalla. Vapaa-aika kuluukin vauhdikkaasti erilaisilla liikunta-areenoilla touhuten. Kirjojen ystävänä Anette on kiitollinen äänikirjoista, joita voi kuunnella milloin ja missä vain.

Anette Mehtälä
Kuvassa lapsi hyppää kivelle kädessään keppi.

Liikkumisen laadun mittarina suupielten suunta

Liikunnan ilolle ei ole juuri löytynyt tilaa tai arvoa liikunnan tutkimuskentällä, vaikka usein juuri se motivoi liikkumaan kaikista parhaiten. Liikunnan iloa on myös hankala tutkia erityisesti pienten lasten kohdalla, joille abstraktien asioiden sanoittaminen ei ole vielä luontaista. Tutkimuskoordinaattori Anette Mehtälä kuvaa, kuinka Piilo-hankkeessa liikunnan ilolle annettiin suuri painoarvo ja sen tutkimukseen kehitettiin uusia menetelmiä.

Lue lisää

Tutustu teemoihin