Sata tuntia Liikkuvaa matikkaa

Poikkeusolojen aikaan myös monessa tutkimushankkeessa joudutaan poikkeustoimiin. Näin kävi Likesilläkin. Riskinä oli vuosien uurastuksen ja rahoituksen valuminen hukkaan.

Ruutuhyppely

Poikkeusolot ovat vaikuttaneet vahvasti myös tutkimushankkeiden toimintaan. Likesillä Liikkuvaa matikkaa -tutkimushankkeen tehotiimi laittoi sanan varsinaisessa merkityksessä töpinäksi, kun hallitus väläytteli maaliskuun puolivälissä ensimmäisiä vihjeitään siitä, että koulut saattaisivat mennä kiinni kevään ajaksi. Tämä luonnollisesti vaaransi kouluihin suunnitellut, tutkimushankkeen loppumittaukset. Riskinä oli koko tutkimuksen ja vuosien uurastuksen vesittyminen.

Miten kaikessa kävi? Alla kooste tehotiimin sadasta tunnista 12.–16. maaliskuuta ja kurkistus poikkeustilanteeseen Likesillä.

Torstai 12.3.

Perjantai 13.3.

Lauantai 14.3.

Sunnuntai 15.3.

”Likesillä alkaa olla hallussaan kaikki kaupungin vapailla markkinoilla olevat sekuntikellot.”

Maanantai 16.3.

”Hermanni tuo mittauskeikalta tuoretta pullaa Vivecalle. Keitetään kahvit ja rentoudutaan hetki.”

Kaiken lopputulos ja mittausten saldo sadan tunnin jälkeen?

Tätä työskentely Likesillä on parhaimmillaan, kun tehdään tinkimätöntä työtä yhteisen tavoitteen eteen. Jokainen hoiti oman tärkeän osuutensa hienosti ja huolella. Teimme tämän yhdessä. Kiitos!


Lue seuraavaksi nämä

Rajatuissa oloissa palaamme perusasioiden äärelle

Vuoden alussa Meijän perhe liikkeellä -hanke pääsi niiden seitsemän hankkeen joukkoon, joiden toteuttamista sosiaali- ja terveysministeriö lähtisi tukemaan terveyden edistämisen määrärahalla. Hankehakemuksen riskianalyysiin emme todellakkaan osanneet viime kesänä kirjoittaa, että hankkeen toteutumista uhkaava riski voisi olla maailmanlaajuinen pandemia, koronavirus.

Lue lisää

Yksi on joukosta poissa – ja hyvä niin!

Koronan varjolla olemme Suomessa suostuneet paljon suurempiin myönnytyksiin kuin mitä vaikkapa terveysliikuntasuositusten täyttäminen vaatii. Ja olemme myös oppineet, kuinka itselle hyvää tekeviä suosituksia voi arjessa toteuttaa, kirjoittaa Eino Havas.

Lue lisää