Ideaopas urheiluseuroille

Ideoita urheiluseuroillejakaa esimerkkejä seuratuella toteutetusta toiminnasta

Ideoita urheiluseuroille -julkaisussa kerrotaan siitä, mitä urheiluseuroissa on tehty seuratoiminnan kehittämistuella. Vihkosessa esitellään kymmenen seuraa, jotka ovat toteuttaneet jotakin uutta toimintaa opetus- ja kulttuuriministeriön jakaman seuratuen avulla. Seuratuki on suunnattu erityisesti matalan kynnyksen liikunnan järjestämiseen sekä uusien työntekijöiden palkkaamiseen. Toiminnan pääpaino on ollut lasten ja nuorten liikuttamisessa.

Vihkosessa on esimerkkejä palkkaushankkeista, joissa seuraan on palkattu osa-aikainen tai päätoiminen työntekijä, sekä toiminnallisista hankkeista, jotka ovat olleet muun muassa kouluttamista, hallinnon kehittämistä, uusien ryhmien perustamista ja yhteistyön luomista. Teksteissä kerrotaan esimerkkejä eri lajeista ja alueilta sekä tuodaan esille toimintamalleja, jotka joskus onnistuvat ja joskus eivät. Onnistumisen edellytykset riippuvat muun muassa seuran koosta, luonteesta ja toimintaympäristöstä sekä seuratoimijoiden kyvystä analysoida kyseisiä tekijöitä.

Jokainen seura on ainutlaatuinen kokonaisuus omassa toimintaympäristössään. Toisilta seuroilta ei voi suoraan kopioida toimintaa, mutta ideoita kannattaa lukea, muokata, kierrättää ja kokeilla.

Lataa pdf

Ideoita urheiluseuroille on osa Seuratoiminnan kehittämistuen arviointia ja seurantaa.

Lisätietoja

Turpeinen Salla

Tutkija

Puhelin 040 773 2363
Sähköpostiosoite
Osoite LIKES-tutkimuskeskus, Rautpohjankatu 8, 40700 Jyväskylä
Asiantuntemus kunnallinen liikuntatoiminta, liikuntajärjestöt ja urheiluseurat, liikunnan tasa-arvo ja yhdenvertaisuus, liikunnan hankeseuranta ja -arviointi
 
Jaa sivu: